

У спекотну пору краще відмовитися від жирної і важкої їжі.
Жирні сорти м’яса і риби слід замінити пісними. Бажано зменшити споживання бобових культур, випічки, хліба. Оскільки під час спеки тіло нагрівається, ми більше потіємо і з потом втрачаємо білки, калій, натрій та водорозчинні вітаміни (С, групи В).Влітку незамінні свіжі овочі, вони здатні майже в повному обсязі задовольнити потребу в їжі. Використовуйте зелені салати, кріп, петрушку, вони урізноманітнять ваш стіл, зроблять їжу смачнішою.
Не забувайте про фрукти, тим більше що влітку їх дуже багато.
Як вже згадувалося, у спеку краще з’їдати сирі овочі і фрукти. Однак останні краще вживати в першій половині дня і окремо від іншої їжі. І взагалі візьміть за правило з’їдати фрукти окремо, в незалежності від погодних умов. З’їдені фрукти після їди або на ніч провокують процеси бродіння в організмі. Груші, дині, персики, абрикоси та інші фрукти, як і овочі, легко засвоюються нашим організмом, насичуючи його вітамінами і мікроелементами. А деякі навіть “очищують” наш організм.
Не відмовляйтеся від кисломолочної продукції.
Йогурт, кефір – незамінні для злагодженої роботи кишечника, вони вгамовують голод і добре охолоджують. При високих температурах в молочних продуктах розвиваються бактерії, які можуть викликати дисбактеріоз, тому потрібно обережно підходити до вибору цих продуктів, вони не повинні зберігатися при температурі перевищує +4 градуси С°.
Віддавайте перевагу звичайній воді і зеленому чаю.
Влітку тіло просить більше води, постійно хочеться пити, з’являється надмірна пітливість. З потом, крім рідини, люди втрачають мінеральні речовини. Віддаючи перевагу воді і зеленого чаю, ви легко заповните загублені мікроелементи. Влітку, коли спека змушує наше серце битися частіше, вживання кави потрібно зменшити. А ось домашній компот, або фреш, втамує спрагу, голод, та наповнить організм добовою дозою вітамінів. Але слід пам’ятати, що пити потрібно маленькими порціями але увесь день.
У сильну спеку непотрібно змушувати себе їсти через силу.
Відкладіть трапезу на пізнішу годину, краще перекусити овочами або фруктами (чимось дуже легким).